Waarom je wel of geen onderbroek onder je zwembroek zou moeten dragen

Je ziet het tegenwoordig vaak; jongens en mannen die onder hun wijde zwemshort een boxershort dragen. Is dit voor het comfort of om te laten zien welk merk onderbroek wordt gedragen? Lees hieronder wat de voor- én nadelen zijn aan het dragen van een onderbroek onder je zwembroek.

De voordelen van een onderbroek onder je zwembroek dragen

Wijde zwemshorts zijn helemaal hip. Grote kans dus dat jij er ook een of meerdere in je kast hebt liggen, maar wat zijn precies de voordelen van een onderbroek onder je zwembroek dragen? Allereerst zorgt een wijde zwembroek vaak niet voor genoeg ondersteuning van het mannelijke geslachtsdeel. Om die reden zit er in de zwemshorts meestal een kleiner broekje van mesh stof, maar dit ‘netje’ kan nog wel eens gaan jeuken of irriteren. Voor meer ondersteuning en tegen jeuk en irritatie kan je dus een onderbroek onder je zwembroek dragen. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat, wanneer je op je handdoek gaat liggen, iedereen zomaar je zwembroek inkijkt.

Waarom je geen onderbroek onder je zwembroek zou moeten dragen

Er zit ook een nadeel aan het dragen van een onderbroek onder je zwembroek. Vooral zwembad-eigenaren zijn niet blij met de trend; het kan namelijk best wel onhygiënisch zijn. Het gebeurt vaak dat jongens bijvoorbeeld na school nog even een duik in het zwembad willen nemen. Ze trekken dan hun zwembroek snel over hun onderbroek aan, die ze dus al de hele dag aan hebben. Zo komt er veel vuil in het zwembad terecht en om deze reden is het dragen van een wijde zwembroek in sommige landen zelfs verboden. Wil je toch graag een onderbroek onder je zwembroek dragen, trek dan voor het zwemmen even een schone aan.

Je zwembroek zonder onderbroek dragen

Wil jij je zwembroek liever zonder onderbroek dragen? Een alternatief op het dragen van een onderbroek onder je zwembroek, is het dragen van een strakke zwemshort. Je kan natuurlijk alleen een strakke zwembroek dragen tijdens het zwemmen, maar je kan deze ook als vervanging van de onderbroek dragen. Zo profiteer je van de voordelen, zoals genoeg ondersteuning en het tegengaan van inkijk, maar houd je het ook hygiënisch!