Waarom bamboe ondergoed voor iedereen een goed idee is

Is bamboe ondergoed slechts een trend of ligt het straks bij iedereen in de kledingkast en is het niet meer weg te denken uit de maatschappij? Ondergoed gemaakt van bamboe is al een tijdje bezig met zijn opmars en wij snappen wel waarom! Lees snel verder en ontdek waarom bamboe ondergoed ideaal is voor jou én het milieu.

Bamboe ondergoed voor dames én bamboe ondergoed voor heren

Bamboe ondergoed is er ondertussen al in verschillende modellen en kleuren voor zowel dames als heren. Bamboe ondergoed heeft veel voordelen en maakt daarin geen onderscheid tussen man en vrouw. Ondergoed gemaakt van bamboe is voor iedereen ontzettend fijn om te dragen. Allereerst voelt bamboe ondergoed, door het ronde oppervlak van de bamboevezels, zeer zacht aan. Heb je een gevoelige huid? Dan is bamboe ondergoed zeker wat voor jou! Bamboe is namelijk hypoallergeen, wat betekent dat het weinig allergische reacties en irritaties oproept.

De structuur van de bamboevezels zorgt ervoor dat het ondergoed in de zomer verkoelend werkt en in de winter is het warmer dan bijvoorbeeld katoen. Bamboe maskeert daarnaast vieze geurtjes en absorbeert tot wel 70% meer vocht dan katoen. Je ondergoed zal gedurende de dag dus lekker fris blijven voelen en ruiken! Bamboevezels zijn ook nog eens ontzettend sterk waardoor je ondergoed super lang mee gaat. Zelfs na vaak wassen blijft je ondergoed kreukvrij, vormvast en antistatisch. 

Milieuvriendelijk ondergoed van bamboe

Bamboe is het snelst groeiende gewas, kan overal groeien en heeft genoeg aan natuurlijke regenval. Daarnaast is bamboe biologisch afbreekbaar en zijn er voor de groei ook geen pesticiden en insecticiden nodig. Wanneer bamboe wordt gekapt, verschijnen er snel weer nieuwe stammen waardoor er geen ontbossing plaatsvindt. De teelt van bamboe is dan ook een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld die van katoen. Dus vind je het belangrijk om milieuvriendelijke keuzes te maken, overweeg dan zeker eens ondergoed gemaakt van bamboe!

Ondergoed van bamboo

Twijfel je nog om ondergoed van bamboo te kopen en te dragen? Wij zien alleen maar voordelen: het is namelijk niet alleen beter voor de natuur, maar ook beter voor de mens! Shop gauw ondergoed van bamboo en ervaar het zelf!