5 tips tegen schurende bovenbenen in de zomer

Als je wat vollere benen hebt dan ken je dit probleem ongetwijfeld: bij warme dagen draag je het liefste een jurkje of een rok, maar die kapotte benen aan het einde van de dag zie je ook niet altijd zitten. Maar wat doe je dan? Trek je een broek aan? Lees verder voor onze 5 tips tegen schurende benen!

Tip #1 tegen schurende bovenbenen

Een tip die wij al heel wat jaren aan onze klanten geven is; draag een slip met lange pijpjes. Met een dunne slip is deze niet te aanwezig en voorkomt het goed dat je benen tegen elkaar gaan schuren. Stap je graag en vaak op de fiets, dan is een broekje tegen schurende bovenbenen ook ideaal; mocht het erg waaien waardoor je rok omhoog vliegt, dan valt er in ieder geval niets te zien! 

Tip #2 

Een ander veelgebruikt alternatief dan een broekje tegen schurende bovenbenen, is een dijenband. Deze elastische band past goed om je been en zit alleen op je been op het stukje dat schuurt. Zo hoef je geen broekje over je onderbroek aan en pak je alleen de pijnlijke plekken aan. Ideaal als je gewoon een mooie, kanten slip wil dragen! 

Tip #3 

Door de warme dagen draag je misschien liever een panty in plaats van een legging in de zomer, maar een panty laat nog steeds vocht door waardoor je benen tegen elkaar kunnen schuren. Toch helpt een legging enorm om schurende bovenbenen te voorkomen. Bovendien werkt een legging vaak vochtregulerend, ondanks dat het warm kan zijn. 

Tip #4 

Wat vaak als tip gegeven wordt om schurende bovenbenen te voorkomen - en sommigen zweren erbij - is het smeren van glijmiddel of vaseline. Op deze manier schuren de benen niet tegen elkaar, maar glijden ze langs elkaar. Zowel Vaseline als glijmiddelen kunnen alleen wel na een tijdje ingaan trekken, waardoor je wel wat vaker je smeerseltje aan moet brengen. Maar het is maar net hoe je het ziet; af en toe smeren of schurende benen! 

Tip #5 

Houd je niet zo van een glibberig gevoel tussen je benen, dan is talkpoeder nog een ander alternatief tegen schurende bovenbenen dat je kunt gebruiken. Talkpoeder is vochtabsorberend, waardoor je benen droog blijven. Net zoals schurende babybilletjes trouwens, waarvoor het talkpoeder vaak wordt gebruikt. Vrouwen met kinderen hebben daarom vaak nog wel een flesje talkpoeder staan. Handig om eens te proberen!

Hopelijk komen de warme zomerdagen er weer gauw aan en kunnen we de jurkjes en rokjes weer uit de kast trekken. Met deze tips ben je in ieder geval verzekerd van irritatievrije benen. Welke tip was voor jou de oplossing of heb jij zelfs nog een andere tip?