Wat is de beste manier om ondergoed te wassen?

Een kind kan de was doen, zeggen ze, maar vaak blijkt het toch moeilijker dan gedacht. Het is ook niet altijd even duidelijk: je moeder gooit namelijk ondergoed bij de gemengde was en je oma doet ondergoed in de kookwas. De één gebruikt waspoeder om ondergoed te wassen en de ander gebruikt wasmiddel. En kan je ondergoed nou wel of niet in de droger? Lees verder en wij nemen al je twijfels weg!

Op hoeveel graden moet je ondergoed wassen?

Op welke temperatuur en op welk programma je ondergoed gewassen moet worden verschilt en is afhankelijk van twee belangrijke factoren: de stofsamenstelling en de kleur van het ondergoed. Het makkelijkste is om te kijken naar het wasetiket van de slip. Ondergoed wassen hoeft namelijk niet moeilijk te zijn, maar dan moet je natuurlijk wel de waslabels kunnen lezen. Of het nu gaat om ten Cate ondergoed, Bjorn Borg boxershorts of het onzichtbare ondergoed van LaSlip. Je kunt er vaak vanuit gaan, dat hoe hoger het percentage katoen in het product, hoe heter je het product kunt wassen. Je oma die katoenen witte onderbroeken draagt, kan deze daarom ook vaak erg heet wassen. Ook is dit wel afhankelijk van de kleur van het ondergoed: als je een blauw of zwart gekleurde slip te heet wast, kan dit de kleur beïnvloeden. Het liefste was je katoen niet heter dan 60 graden en soms zelfs niet heter dan 40 graden. Ga je ondergoed gemaakt van synthetische stoffen wassen? Dan kun je deze het beste op 30 graden wassen. 

Handdoeken en ondergoed samen wassen

Sommige mensen vragen zich af of je ondergoed apart moet wassen, maar handdoeken en ondergoed kunnen prima samen in de wasmachine en dat geldt ook voor sokken. Let er wel op dat je de juiste kleuren bij elkaar in de wasmachine doet. Of handdoeken en ondergoed dan samen gewassen worden, of je doet het ondergoed bij je andere kleren, dat maakt dan niet zoveel uit. 

Ondergoed in de droger of op een rek drogen

 Wat zou het toch makkelijk zijn om ondergoed gewoon met het beddengoed en de handdoeken in de droger te gooien. Maar het meeste ondergoed heeft een deel elastaan in de stof, waardoor een droger al snel te heet is en het elastaan te warm kan worden. Het ondergoed verliest hierdoor sneller zijn rek. Wij raden dus altijd aan ondergoed op een rek te droger. Zo geniet je toch langer van je ondergoed!